مراقبت از نفس و وسوسه فکری
سؤال: من قصد کردم از نفسم مراقبت داشته باشم، ولی مرتب افکاری در ذهنم ظهور پیدا میکند، مزاحم من میشود و ذهنم را مشوّش میکند. وقتی به این افکار دقّت میکنم، با خود میگویم: نکند عملم موجب رضایت خدا نباشد؟ نکند گرفتار حقّالنّاس شوم؟ این افکار که به ذهنم میآید همراه با ترس و اضطراب است و امانم را بریده است. خلاصه در این مشکل سرگردانم؛ ولی به خدای قادر متعال امیدوارم که حل این مشکل را در بیان شما روشن فرماید و به من برساند.
جواب: این افکار، القای شیطان است و مانع حرکت معنوی شما میشود. راهکار آن هم فقط و فقط بیاعتنایی و بیتفاوتی نسبت به آن افکار و عمل برخلاف آن چیزی است که به شما القاء میشود. مراقب باشید که اگر به اینگونه چیزها اهمیّت بدهید، وضعیّت خطرناکی برای شما جلو میآید.
تردید و دو دلی در نماز، در اثر وسوسه شیطان
سؤال: چرا باید نماز بخوانیم؟ ما که باخدا همیشه حرف میزنیم دیگر چرا نماز؟! من تازگی ها به مشکلی برخوردم و نمیدانم چرا باید نماز خواند و چه نیازی به نماز دارم؟ البته من نماز میخوانم، ولی به آن اعتقادی ندارم و با تمام وجود نمیخوانم؛ فقط برای اینکه خوانده باشم و بر حسب عادت است. خواهش میکنم کمکم کنید.
جواب: آنچه شما را آزار میدهد، القاء و وسوسۀ شیطان است. شما حتماً باید نماز بخوانید و بدانید که نماز خواندن، علاوه بر اینکه یک دستور از طرف خداوند متعال است و باید به آن عمل شود، موجب آرامش و پیشرفت معنوی و تکامل انسان میشود و حلّال مشکلات دنیوی و اخروی است.
بنابراین به وسوسۀ شیطان اهمیّت ندهید و خلاف آنچه از شما میخواهد عمل کنید تا موفق شوید.
درمان وسواس فکری
سؤال: مدتی است که به وسواس فکری بسیار شدیدی مبتلا شده ام. وسواسم ترس از داشتن یک بیماری خطرناک و لاعلاج در وجودم است و همیشه احساس می کنم مریضم و به هر دری زدم ناامید برگشتم. می خواستم از شما خواهش کنم راهی نشانم دهید.
جواب: با بی اعتنائی و با بی فکری خود را خوب کنید و کلمه «لااله الا الله» را زیاد بگوئید.
تخیّل تسلط نیروی عرفانی در نماز
سؤال: مدتی طولانی است که در هنگام نماز به واسطه نیروی عرفانی، نیروی سحر و نیروی خارق العاده حافظه ام به طور کامل مختل می شود. مثلاً در وسط نماز اصلاً نمی دانم که رکعت چندم هستم و نمی دانم چه کنم و رکعت چندم برای خودم فرض کنم. همچنین برخی قسمت ها را اصلاً یادم نمی آید که خوانده ام یا خیر. آیا با وجود اینکه اصلا نمی دانم رکعت چندم هستم و بر این اساس نمی دانم که رکعت چندم برای خودم فرض کنم، نماز همچنان واجب است؟
جواب: شما وسوسه فکری دارید و هرچه شما را رنج می دهد بی اعتنا باشید و فکر آن را نکنید تا ان شاءالله خوب شوید.
درباره این سایت